EVENEMENT

Feestelijke seizoensafsluiting

De Schutse | De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn

In december 2023 viert voorzitter van de SCAU Bob Berkemeier zijn 75ste verjaardag. Daarom krijgt hij carte blanche in deze feestelijke seizoensafsluiting. Bob heeft fantastische musici uitgenodigd: zijn ‘muzikale vriendin’ Clara de Vries (sopraan), klarinettist Hanka Clout en pianist Steven Faber.

Clara de Vries woont in Zwolle en is een gerenommeerd zangeres en zangpedagoge, die veertien jaar lang les heeft gehad van de internationaal bekende alt Aafje Heynis, en daarna van Charlotte Margiono. Zij is daardoor stevig geworteld in de traditie van de Hollandse zangschool. Ze heeft meegewerkt aan opera’s van o.a. Händel en Adams en tournees gemaakt door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië.

Met z’n drieën brengen zij het romantische ‘Der Hirt auf dem Felsen’ van Schubert en een aria uit de opera ‘La Clemenza di Tito’ van Mozart; deze aria bevat een grote klarinetsolo, die hij schreef voor een bevriende klarinettist in het orkest. Klarinet en piano spelen de hoofdrol in de Fantasiestücke van Schumann. Hanka Clout en Steven Faber soleren allebei in werken van twee vrouwelijke componisten: Bacewicz (klarinet) en Lili Boulanger (piano). Wat een feest!

INFORMATIE

Kaarten zijn te bestellen via de website. Aanvang 14.30 uur.

KAARTEN
MEER EVENEMENTEN

Met trots kondig ik een waanzinnig dans-uur aan op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.00…

Remko Smit is unaniem gekozen tot de winnaar van de fotowedstrijd, georganiseerd voor de 204e…

Vanaf 27 maart t/m 1 april is er weer kermis op het evenementen terrein in…

Elke vrijdagavond is het dansen bij GERRIT! Wisselende DJs en entertainers zorgen dat de voetjes…